perjantai 25. maaliskuuta 2011

Norppa leikki laivurin kanssa


Kauniin Veeran laivurilla Mika Nurmella oli hauska kokemus viime keväänä (2010):

"Tämä tapahtui Kuutinvirralla, Niinisaaren ja Liimattalan pohjoispuolella . Oli viime vuoden toukokuun loppua, lämmin päivä. Olin viemässä Veeraa kirkolle, kun norppa  ui vastaan väylällä. Se vaan tuli ja tuli.

Löysäsin vauhtia ja yhä se tuli vain kohti ja kohti. Sitten se rupesi uimaan Veeran ympärillä. Se kiinnostui autonrenkaista, jotka Veerassa roikkuvat molemmin puolin. Se kävi niitä rengas renkaalta läpi pökkimässä ja välillä sukelsi kölin ali toiselle puolelle ja siellä sama leikki. Tätä se teki jatkuvasti.

Harmitti, kun ei ollut kameraa mukana, että olisin voinut ottaa videolle.

Sitten se huomasi jäähdytysveden, joka tulee aluksen aukosta ulos. Sitä se rupesi kurlaamaan ja sylkäisi aina pois

Aikani katselin tätä. Sitten, kun oli hellepäivä, kävin makoilemaan kannelle ja sain käden ulottumaan juuri ja juuri veteen jäähdytysveden kohdalle. Norppa tuli luo, mutta ei vielä koskettanut. Sitten se tuli uudelleen ja sitten sain sitä silitettyä päästä ja viiksistäkin.

Se oli vielä kuutti.

Sitten minun piti jo lähteä ja ajoin ensin hiljaa. Sehän lähti tietysti seuraamaan. Tuumasin, ettei se saa tulla Puumalan satamaan asti ja lisäsin vauhtia. Jää vain tänne."

2 kommenttia:

  1. Hauska tarina!
    Enpä arvannut että norpat ovat noin leikkisän uteliaita. Toivottavasti kalamiehillä riittää myötätuntoa tälläisille olioille.

    VastaaPoista
  2. Norpathan tykkäävät kalamiehistä kaikkein eniten, koska heidän seurassaan saa yleensä aterian.

    Joku ammattikalastaja voisikin yhdistää kalamatkoihinsa myös norpan katselumatkoja matkailijoille. Olisi melko taattua, että norpan näkee.

    VastaaPoista